VASARA IR PRAKAITAS

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Kūnui Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 1303

Prakaitas yra tas draugas, kuris vasarą mus kamuoja dažniau. Mano nosis yra jautri, o prakaito kvapo (aš tai vadinu tiesiog smarve) negaliu pakęsti...

Prakaitas yra tas draugas, kuris vasarą mus kamuoja dažniau. Mano nosis yra jautri, o prakaito kvapo (aš tai vadinu tiesiog smarve) negaliu pakęsti. Ir ne tik vasarą. Bet vasarą, kai karšta, mes natūraliai daugiau prakaituojame. O sintetinių dezodorantų naudoti nenoriu. Tačiau įrašas ne apie aliuminio ir kitų brudų poveikį, o apie sprendimą - kaip padaryti, kad to nebūtų.
Šį savaitgalį praleidau savo laboratorijoj. Iš krūvos ingridientų sudėliojau porą receptų - vienas tai deo-kremas, kitas - kietas, pieštukinis dezodorantas. Jau prabėgo beveik savaitė, kai laksčiau kaip bitė, abu išbandžiau. Deo kremą išbandžiau ne tik aš. Išvada - veikia. Vadinasi, galiu pasidalinti.
Pirmiausiai pats paprasčiausias receptas, kurį aš padariau pirmais metais, kai pradėjau gaminti kosmetiką.

Paprastas dezodorantas-kremas

Jums reikės:
1 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus (rinkitės nerafinuotą, taip jūs odą dar ir palepinsite)
1 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos (tos paprastos, kur būna parduotuvėse, dar kitaip - natrio karbonato)
1 arbatinio šaukštelio krakmolo (irgi to paprasto iš jūsų virtuvės)
3-4 lašų mėgstamo eterinio aliejaus (levanda, rozmarinas, citrina - tinka bet kas išskyrus prieskoninius. Pipirai ar gvazdikėliai gali erzinti jautrią pažastų odą).
Indelio, kuriame viską maišysite (tinka keramikinis ar stiklinis dubenėlis, kurį turite virtuvėje) ir šaukštelio maišymui bei indelio, kuriame laikysite produktą.
Procesas:
Visas dalis sumaišyti, jeigu kokosų aliejus kietas, pašildykite jį puode su vandeniu, nuo šilumos jis gana greitai tampa skystu. Gerai sumaišius, sudėkite į indelį ir viskas. Paprasta, tepti tiesiog su pirštu ant pažasties. Vasaros metu šis mišinys gali tapti skystu, nes kokosų aliejus nuo šilumos skystėja, tokiu atveju teks jį palaikyti šaldytuve.
Šio recepto privalumas - labai paprastas. Minusas - smarkiai prakaituojantiems žmonėms, ypač vyrams gali neveikti ir reikia kišti pirštą, kas nėra pats maloniausias dalykas. Dėl pastarojo minuso aš ir pradėjau ieškoti kitų sprendimų.

Dezodorantas kremas

Ingridientai:
8g. kukurūžų krakmolo (duoda sausumo pojūtį, smagesnis jausmas nei su bulvių krakmolu)
3g. alūno miltelių
10g. mėtų hidrolato
3g. cera belina vaško
8g. kapirilio (iš kokosų aliejaus išgautas riebalas, kuris neturi riebumo pojūčio tepant ant odos, kartu ir labai geras emolientas. INCI 
capric triglycerides)
5g. kokosų aliejaus
5g. natrio karbonato (valgomosios sodos)
6 lašai eko-konservanto
6 lašai norimų eterinių aliejų (aš naudojau kvapiųjų mairūnų ir šaltmėtės)
Tūbelės kurioje laikysite dezodorantą
Gaminimo būdas:
Alūno miltelius ir krakmolą užpilkite hidrolatu ir išmaišykite. Atskirame indelyje sumaišykite kokosų aliejų, kapirilį ir vašką. Vandens vonelėje (puodas su vandeniu) pašildykite, kol vaškas ištirps. Ir supilkite į vandens, krakmolo ir alūno miltelių mišinį. Gerai išmaišykite, įdėkite natrio karbonatą, eterinius aliejus, eko konservantą ir visą masę sukrėskite į tūbelę. Palikite mažiausiai 24 valandoms pastovėti. Viskas - galite naudoti. Patogumas yra naudoti tiesiai iš tūbelės, nereikia pirštų išsitepti. Veikia puikiai, konsistencija nėra labai kieta, bet ir nėra skysta kaip vandenėlis, smagus sausumo pojūtis ir eterinių aliejų kvapas jaučiasi gana gerai. Jeigu norite kietesnio - naudokite daugiau vaško. Kvapo galima ir nedėti, čia jis yra tik dėl malonumo kvepėti gaiviai, ką šaltmėtė ir duoda.

Kietas dezodorantas pieštukas
Ir paskutinis receptas - pieštukinio dezodoranto. Pliusas, kad nereikia tepliotis rankų, galima panaudoti seną pieštukinio dezodoranto dėžutę (prieš tai išplovus, žinoma). Receptą noriu surašyti patogiai, kad neturint tikslių svarstyklių, matuoklių būtų galima pasigaminti.
Ingridientai:
12g. (arba vienas valgomas šaukštas) kakavos sviesto
1 valgomas šaukštas kokosų aliejaus
1 valgomas šaukštas sviestmedžių aliejaus (dar vadinamo taukmedžio sviestu)
4g. arba 1 arbatinis šaukštelis bičių vaško (šaukštelyje patogu pamatuoti vašką granulėmis, jeigu turite plokštelėmis - teks sverti)
3 valgomi šaukštai kukurūzų krakmolo
1 valgomas šaukštas natrio karbonato (sodos)
jeigu prakaituojate smarkiai - 1 valgomas šaukštas alūno miltelių
4 lašai vitamino E
40 lašų eterinių aliejų (aš naudojau citrinos 20l, pipirmėtės 15l ir frankincenso 5l)
20 lašų eko-konservanto (aš naudojau rozmarinų ekstraktą, man jis patinka, nes yra natūralus)
Gaminimas:
Vandens vonelėje išlydykite aliejus, sviestus (kakavos sviestą, kokosų aliejų, sviestmedžių aliejų) ir bičių vašką. Kai vaškas ištirps, sudėkite sausus ingridientus (krakmolą, sodą ir alūno miltelius) ir labai gerai išmaišykite. Turėtų gautis tiršta košelė. Sulašinkite eterinius aliejus, vitaminą E ir konservantą. Vėl labai gerai išmaišykite ir sukrėskite į dezodoranto indelį (nepamiškite pieštukinio dezodoranto indelio dugną nuleisti į apačia). Palikite viską atvėsti ir sustingti. Kai dezodorantas taps kietas - galite naudoti. Vėsiai laikyti nereikia.

Smagaus gaminimo!
Rūta

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas