SVIESTMEDŽIO ALIEJUS

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Baziniai Aliejai Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 1769

Sviestmedžio aliejus arba dar kitaip vadinamas sviestmedžių sviestas ar taukmedžio aliejus yra gaminamas iš Karite medžio vaisių sėklų, šie plačiašakiai medžiai...

Sviestmedžio aliejus arba dar kitaip vadinamas sviestmedžių sviestas ar taukmedžio aliejus yra gaminamas iš Karite medžio vaisių sėklų, šie plačiašakiai medžiai auga Afrikos vakaruose. Aukščiausios kokybės vaisiai ir jų branduoliai iš kurių spaudžiamas sviestmedžio aliejus subręsta tik po 35 – 55 metų! Gentys gyvenančios Afrikoje vadiną šį aliejų – „gyvenimo medžiu“, nes jį naudoja kaip vaistą, su maistu, ir kaip natūralią kosmetiką grožiui. Sviestmežio aliejus čia naudojamas ir plaukams ir odai prižiūrėti, bei puoselėti. Šis aliejus turi vitaminų A ir E, taip pat riebiųjų rugščių. Sviestmedžio sviesto sudėtyje aptinkami ir fitosteroliai, kurie turi savybę stiprinti veido ir kūno odos atsparumą dirgikliams, be to aktyvina kraujotaka, drėkina, bei veikia priešuždegimiškai. Kitas komponentas Sviestmedyje yra linoleno rūgštys, kurios padeda sumažinti vandens netekimą paviršiniuose audinių sluoksniuose. O keratinai esantys aliejuje suteikia elastingumo ir gyvybingumo tiek odai, tiek plaukams.
Nerafinuotas sviestmedžio aliejus - kietas, gelsvas, sviesto konsistencijos, kvapu primenantis riešutus, turintis daug vitaminų, labai tinkamas sausai odai. Puikiai maitina ir drėkina bet kokio amžiaus odą. Minkština suskeldėjusią lūpų, sukietėjusią bei suragėjusią rankų, alkūnių, pėdų odą. Gydo sušutusią kūdikių odelę bei nuramina vyrų odą, ypač po skutimosi. Taip pat gerai saugo nuo išorės poveikio (šalčio, karščio, saulės, radiacijos), turi SPF 4-6. Tinkamas dermatitų, egzemų, žvynelinės ir kitų odos ligų atvejais. Kadangi šis aliejus saugo odą nuo UV spindulių, taip pat ir nuo raukšlių ir pigmentinių dėmių atsiradimo, jis labai tinka mėgstantiems sportuoti lauke.
Tepalo konsistensijos sviestmedžio aliejus tirpsta šiltuose delnuose ir tampa visiškai skystu aliejumi. Jis ne tik nuramins, bet ir atgaivins atšiauraus oro sudirgintą odą. Tai yra patikimiausia apsauga nuo šalčio.
Sviestmedžio aliejus tinka vietiniam atskirų kūno dalių masažui, Pvz. sąnarių, rankų, kojų, pėdų. Labai skalsus. Viso kūno masažui vienas kiek per kietas, bet pridėjus 10-30% kokio skysto nerafinuoto aliejaus (pvz. migdolų, erškėtuogių ar sezamų) - nepakartojamas ir dar skalsesnis. Toki mišinį reiktų gaminti nekaitinant, nelydant, o paprasčiausiai išsukti dubenėlyje.
Sviestmedis tinkamas naudoti visiems odos tipams ir visom kūno dalims, veido odos priežiūrai ir kaip plaukų priežiūros priemonė. Jautresnei, sudirgusiai, išsausėjusiai, sukietėjusiai ir suerzintai odai tai pirmosios pagalbos priemonė.
Žiemą sviestmedis yra ypatingai naudingas, kadangi šalčiausiu metų laiku jis odą pamaitina, ramina ir saugo nuo vėjo ir šalčio, be to padeda atnaujinti viršutinį epidermio sluoksnį.
Sviestmedžio aliejus pasižymi šiomis teigiamomis savybėmis:

  • minkština
  • maitina
  • ramina
  • drėkina
  • saugo nuo aplinkos poveikio.

Aišku, kaip ir visus aliejus taip pat ir sviestmedžio aliejų geriausia tepti ant drėgnos odos, o tam labiausiai man patinka įvairūs hidrolatai.

Ieva

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Sukūrimas

close Prekių Krepšelis