RICINOS ALIEJUS

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Baziniai Aliejai Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 525

Ricinos aliejus yra išgaunamas iš ricinmedžio (bot. Ricinus Communis) sėklų. Tai iš Afrikos kilęs vienmetis tropikų augalas. Vasarą ir Lietuvoje jis auga...

Ricinos aliejus yra išgaunamas iš ricinmedžio (bot. Ricinus Communis) sėklų. Tai iš Afrikos kilęs vienmetis tropikų augalas. Vasarą ir Lietuvoje jis auga kai kuriuose kiemuose ar soduose. Tik čia jis neužauga labai aukštas, o tropikuose siekia net dešimt metrų. Labai stambūs, gražūs lapai, primenantys kaštoną, žiedai mažiau efektyvūs. Išaugina vaisius, kuriose yra po tris margaspalves blizgančias stambias sėklas. Sėklose yra daug neišdžiūstančio, ypatingomis savybėmis pasižyminčio aliejaus, kuris plačiai žinomas įvairiose pramonės šakose. Augalas nuodingas. Nuodingoji dalis - tai baltymas ricinas, kuris spaudžiant aliejų paprastai pasilieka išspaudose. Tačiau išoriškai vartojamas ricinos aliejus nėra toksiškas.
Ricinmedis dar yra vadinamas Kristaus delnu, nes kartais šis augalas gydo vien prisilietimu. Ricinos aliejus – kaip  natūrali plaukų ir odos priežiūros priemonė naudojamas nuo neatmenamų laikų, jame gausu vitamino E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, kurios yra būtinos sveikiems plaukams ir odai. Be to ricinos aliejus slopinančiai veikia daugelį bakterijų, virusų ir grybelių.
Grynas šalto spaudimo ricinos aliejus yra beskonis ir bekvapis. Ricinos aliejus yra puikus aliejus, bet jis gali būti labai tirštas ir klampus. Ir jis yra pakankamai „sunkus“, jį padaryti lengvesnį galima sumaišius su kitais aliejais.
Šiuolaikinė medicina ricinų aliejų naudoja kaip efektyvų vidurius laisvinantį vaistą, kuris užtikrintai išvalo žarnyną. Išgėrus šaukštą ar du aliejaus laisvinantis efektas prasideda po penkių - šešių valandų. Taip pat jis tinkamas ir įvairiom kitom ligom gydyti, pavyzdžiui tokiom kaip įvairūs artritai, spondilitas, suaugę stuburo slanksteliai, reumatizmas, sąnarių nejautrumas, sustandėjimas, šį aliejų reikia tik gerai įmasažuoti ir įtrinti į skaudama vieta, ar pažeistą sąnarį ir tikrai palengvins skausmus, tačiau tik gerai įtrintas aliejus pasieks gilesnius audinius ir bus veiksmingas.
Ricinos aliejus pasižymi šiomis teigiamomis savybėmis:

  • Maitinančiomis;
  • Drėkinančiomis;
  • Minkštinančiomis;
  • Skatina plaukų augimą, bei mažina jų slinkimą;
  • Mažina įvairius odos darinius, tokius kaip pigmentinės dėmės, karpos ar randai;
  • Padeda išvengti strijų susidarymo, o taip pat palyginti ir jau esamas;
  • Gydo spuogus;
  • Gydo odos pažeidimus, nudegimus saulėje;
  • Lygina nedidelius randelius ir veido raukšleles;
  • Turi antigrybelinį, antivirusinį ir antibakterinį poveikį, todėl tai veiksminga priemonė gydant galvos infekcijas, pavyzdžiui grybelius.

Turbūt daugelis merginų ir moterų neleis man pameluoti, kad ne viena esame išbandžiusios šį puikų aliejų siekiant atsiauginti antakius ir blakstienas. Ne išimtis ir aš. Tikrai neteko nusivilti, tačiau reikėtų pasisaugoti ir netepti labai arti akies, kad nepakliūtų vidun.


Ieva

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas