ŠOKOLADAS KŪNUI

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Kūnui Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 1276

Šis receptas gimė įkvėptas man atvežto nuostabaus kakavos sviesto. Kakavos sviestas, kuris yra šviežias, grynas, nerafinuotas, tikras švelniai kvepia..

Šis receptas gimė įkvėptas man atvežto nuostabaus kakavos sviesto. Kakavos sviestas, kuris yra šviežias, grynas, nerafinuotas, tikras švelniai kvepia šokoladu ir mane nukelia į vaikystės savaitgalius, kada sekmadieniais mama išvirdavo visą puodą šiltos kakavos ir mes visos susirangiusios ant suolo ją gerdavome. Toks labai šiltas ir saulėtas prisiminimas.
Norėjosi, kad šis kremas būtų toks skanus ir kartu drėkintų kūno odą, kurią turiu sausą. Žiemomis ir pavasariais nuo jos net sninga. Todėl pakankamai riebus, bet puikiai besigeriantis į odą.

Taigi  - receptas:
Kakavos sviestas (nerafinuotas, nedezodoruotas) 6g
Sezamų aliejus (ekologiškas, nerafinuotas, šalto spaudimo) 10g
Medvilnės aliejus (nerafinuotas, šalto spaudimo) 10g
"Birus" emulsiklis 7g
Šlamučių hidrolatas 63,5g
Niacinamidas 2g
D-pantenolis 4g
Konservantas (pagal gamintojo nurodymus - mano atveju 10 lašų)
Kvapui - benzoino derva, kakavos absoliutas, čampakų eterinis aliejus, lašelis ambros.
Priedus galima dėti, galima nedėti. Bet kadangi tai yra vitaminai, aš dedu. Su šiuo emulsikliu gaminti labai paprasta, tikrai nesu mačiusi nei vieno atvejo kad dirbtuvėse nepavyktų :)
Kvapą pasirinkite kokį labiau mėgstate. Kadangi čia akcentavau kakavą, todėl ir kvepia jis taip saldžiai skaniai, kaip gabalėlis pyrago. Bet gali kvepėti ir citrusais ar žolelėmis :) Net ir rožėmis gali kvepėti :)

Visas priemones galima įsigyti studijoje "Žali burtai" Kaune arba užsisakyti internetu. Taip pat galima atvykti ir pasigaminti šį kremą pas mus į dirbtuves :)


Su kvapniais linkėjimais,

Rūta

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas