RECEPTAI VAIKAMS

person Autorius: SHOPIUM SHOPIUM list Paskelbta: Vaikams Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 1139

Pirma dalis receptų, kai nėra kažkokių rimtų problemų (karščio, kosulio ar pan.), kai tiesiog norite malonaus laiko praleidimo su vaiku, plius šalia...

Pirma dalis receptų, kai nėra kažkokių rimtų problemų (karščio, kosulio ar pan.), kai tiesiog norite malonaus laiko praleidimo su vaiku, plius šalia ir reikalingas poveikis.
Pirmas paprasčiausias būdas taikyti aromaterapiją - masažas. Pasigaminkite aromaterapinio masažo aliejaus pati ir masažuokite savo vaiką - tai puikios akimirkos! Mažiems vaikams patinka kai juos liečia, ypač jei tai daro mama. Masažas gali būti puikus ritualas prieš miegą, nes po jo kūnelis nurimsta ir vaikas ramiau miega. Masažas padeda sumažinti pilvo diegliukus - kas jau kas, bet aš auginanti berniuką žinau kaip būna. Ir dar - masažui naudojamas bazinis aliejus minkština odelę, taigi nereikės naudoti kremų, emolientų ir kitų farmacijos pramonės produktų, kurių mėginukus jums davė gimdymo namuose.
Masažo aliejus kūdikiams:
30ml saldžiųjų migdolų aliejaus
1 lašas tikrųjų levandų eterinio aliejaus
1 lašas romaniškųjų ramunėlių eterinio aliejaus
1 lašas kvapiosios pelargonijos eterinio aliejaus
Viską sumaišykite ir naudokite. Galima naudoti kasdien.
Pieno vonios:
Turbūt gavote bent vieną mėginėlį skysčio vaiko maudymui. Aš gavau, ir ne vieną. Kai mano sūnus buvo mažas, man atrodė, kad visi tik ir bruka. Bet nebūtina naudoti prausimosi skysčių jeigu nėra rimtų odos problemų. Tai paprasta išspręsti taip - 20ml riebaus natūralaus pieno (3.2% jau yra riebu) ir 1 lašas romaniškųjų ramunėlių arba tikrųjų levandų. Dėl piene esančių riebalų eterinis aliejus ištips ir pasiskirstys. Suplakite ir pilkite į vonelę - pieno vonia paruošta!
Eterinių aliejų garinimas:
Aromaterapija veikia kai etriniai aliejai yra garinami patalpoje. Tam visai nereikia brangių aromaterapinių lempų. Deja, žvakidė su indeliu viršuje taip pat netinka. Dažniausiai indelis yra per arti liepsnos ir eterinis aliejus po kurio laiko ima tiesiog svilti. Tuomet jis tampa nuodu, o ne vaistu.
Paprastas sprendimas yra toks: užvirkite vandens, pastatykite indą ant spintelės su verdančiu vandeniu (maždaug 500ml) ir įlašinkite 1 lašą eterinio aliejaus. Kol verdantį vandenį iš virdulio perpilsite į indą ir atnešite iki kambario, jis jau bus atvėsęs tiek, kad nebūtų per karštas.
Jeigu vaikas neramus, sunkiai užmiega - prieš miegą garinkite romaniškąsias ramunėles arba mandariną.
Levandos turi antiseptinį, antibiotinį poveikį ir labai maloniai kvepia. Tik nenaudokite prieš miegą levandinų eterinio aliejaus, jis gali veikti priešingai - aktyvinti.
Jeigu jūsų vaikutį vakare kankina pilvo diegliai - naudokite krapų eterinį aliejų.

Nepamirškite taisyklių, kurias aprašiau čia.

Rūta

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas