MEDVILNĖS ALIEJUS

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Baziniai Aliejai Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 37

Medvilnės aliejus spaudžiamas iš vilnamedžių, o daugiausiai iš žolinių vilnamedžių bei plaukuotųjų vilnamedžių sėklų. Šiame aliejuje randama nemažai nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiau polinesočiųjų ir mažesnė mononesočiųjų riebalų rūgščių dalis), antioksidantų – tokoferolio (vitamino E),  kurios teigiamai veikia širdies ir kraujgyslių sistemos veiklą, galvos smegenų funkcionavimą, saugo nuo aterosklerozės, stabdo senėjimo procesus, gerina odos išvaizdą ir spalvą, užkerta kelią smulkių raukšlelių susidarymui  ir dėl šio vitamino esančiame šiame aliejuje pagaminti gaminiai ilgiau negenda. 
Vilnamedžių sėklų arba vilnamedžių aliejus yra gelsvas, neutralaus skonio ir kvapo, sudėtyje turi skystųjų ir kietųjų riebalų. Pastarieji, ilgainiui iškrenta kaip baltos nuosėdos. Žemesnėje temperatūroje šis aliejus visiškai sustingsta.
Aliejus plačiai naudojamas bulvių traškučių gamyboje, iš jo gaminamas margarinas, pilama į duonos gaminius. Vilnamedžių aliejus tinkamas kepimui, nes atlaiko aukštesnę temperatūrą (aliejaus smilkimo temperatūra – apie 216˚C). Nepamainomas Rytų virtuvėje, kur kasdien naudojamas maisto gamyboje.
Dėl sudėtyje esančių riebalų rūgščių, aliejus ypač giliai drėkina ir minkština odą, todėl naudojamas kosmetikos priemonių – drėkinančių kremų sausai ir brandžiai odai, minkštinančių ir apsauginių kremų, masažinių mišinių gamyboje. Be to, vilnamedžių aliejus ramina, ypač tinka odai po depiliacijos ar skutimosi, kaip raminanti priemonė po nudegimų saulėje, kaip drėkinanti ir maitinanti priemonė sausiems ir pažeistiems plaukams. Minkštinančio medvilnės aliejaus dedama į kosmetinius produktus, kurie ypač tinka jautriai odai nuraminti ir sudrėkinti.
Medvilnės aliejus turi daug teigiamų savybių, labiausiai pasižymi šiomis:

  • minkštinančiomis;
  • regeneruojančiomis;
  • apsauginėmis;
  • drėkinančiomis;

Medvilnės aliejus gerina odos tekstūrą, didina jos apsauginę funkciją, turi drėkinančių ir atstatančių savybių, stabilizuoja lipidų balansą. Savo sudėtyje turi didelį procentą (virš 40%) nesočiųjų riebiųjų rūgščių, dėl to, labai vertingas dermatologijoje.  Padeda atkurti ląstelių struktūrą, išlaikyti vandens lygį odoje, atkurti odos elastingumą. Labai gerai įsigeria ir nepalieka riebios plėvelės, o taip pat giliai maitina odą.  Naudojamas esant sausai, pažeistai, jautriai ir sudirgusiai odai, taip pat gerai tinka brandžiai ir pavargusiai odai. Medvilnės aliejus yra naudojamas kaip sudėtinė dalis gaminant švelnius pienelius ir losjonus veidui valyti, drėkinančiuose ir maitinančiuose priemonėse kūnui ir veidui, priemonėse po skutimosi, atsatančiose aliejuose po saulės vonių, taip pat gai būi naudojamas ir masažuotojų.
Gryną aliejų geriausia tepti ant drėgnos odos - tada aliejus susigeria geriausiai!

Ieva

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas