PASIRUOŠIMAS ATOSTOGOMS: KŪNO PIENELIS

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Kūnui Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 446

Žiemą aš mėgstu naudoti purų kūno kremą, kuris yra plaktos grietinėlės konsistencijos, tik palietęs odą leidžiasi ir tolygiai padengia riebiu sluoksniu...

Žiemą aš mėgstu naudoti purų kūno kremą, kuris yra plaktos grietinėlės konsistencijos, tik palietęs odą leidžiasi ir tolygiai padengia riebiu sluoksniu. Jo receptą galima rasti čia.
Bet atėjus šiltam metui -mano kūnas mėgaujasi pieneliu. Lengvai besigeriančiu, pakankamai maitinančiu ir drėkinančiu. Pernai dalinausi video kaip gaminti, šiemet tik šiek tiek patobulintas receptas.
Šioms atostogoms pagaminau vėsų, kvepiantį, drėkinantį, bet kartu ir praturtintą vitaminais ir cinku kūno pienelį, kuris labai lengvai geriasi ir palieka odą lygią it šilkas.
Receptą pateikiu procentais, nes gaminau labai didelį kiekį, 500ml.
Moliūgų aliejus 5%
Sviestmedžių aliejus 6,7%
Kviečių gemalų aliejus 4%
Sojų lecitinas tirpus riebaluose 0.5%
Bio-retinolis (vitaminas A) 0,5%
Simulgreen emulsiklis 6%
Augalinis glicerinas 4%
Alavijo gelis 10%
Hidrolatas 55% (šį kartą naudojau vandeninių mėtų ir šlamučių)
Natrio laktatas 2%
Niacinamidas (vitaminas B3) 1%
Kviečių proteinai 1%
D-pantenolis (vitaminas B5) 2%
Vitaminas E 1%
Cinko oksidas (kartu šiek tiek saugos nuo saulės, bet daugiau dėl to, kad odai reikia cinko) 0.5%
Konservantas 0,3% (šį kartą naudojau suttocideA)
Eteriniai aliejai 0,5%

Man patinka gaminti didesnį kiekį, nes tuomet yra erdvės pažaisti su kvapu. Mano veido kremai taip skaniai nekvepia :) Šį kartą kvepinau benzoino derva, šventąja bosvelija, levanda, žaliosiomis citrinomis, palmarozomis ir truputėliu ambros. Gavosi švelnus, gaivus ir šiek tiek salstelėjęs kvapas, kuris primena skanumynų parduotuvėlę.
Į odą susigeria ypač gerai. Konsistencija skysta, todėl supyliau į indelį su dozatoriumi. Galiojimas apie 6 mėn, todėl užteks visai vasarai.

Norite pasigaminti ir jūs, bet nežinote nuo ko pradėti? Žalių burtų studijoje nuolat vyksta kosmetikos dirbtuvės. Ateikite ir pasigaminkite pati.
Visas žaliavas galite įsigyti mūsų studijoje, Lazūnų 25A, Kaune.

Gerų atostogų!

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas