MAMOS RANKOS PAČIOS ŠVELNIAUSIOS

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Vaikai Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 361

Lietuviška tautosaka sako, kad mamos rankos yra pačios švelniausios. Bet šį kartą rašysiu ne apie tai, kaip rankas pašvelninti :)

Lietuviška tautosaka sako, kad mamos rankos yra pačios švelniausios. Bet šį kartą rašysiu ne apie tai, kaip rankas pašvelninti :)
Mamos rankos švelniausios yra vaikui. Nes būtent per lytėjimą kūdikis bendravo su mama būdamas jos įsčiose, būtent lietimas yra pirmoji vaiko kalba.
Prisipažinsiu - mano atžala jau paūgėjusi. Bet masažas lydi mane ne tik tuo, kad moku masažuoti ir tai darau savo draugams, bet labiausiai tuo, kad masažuoju savo vaiką.
Viskas prasidėjo labai ankstyvoje kūdikystėje, kai pediatrė diagnozavo padidėjusį raumenų tonusą. Taigi pradėję draugauti su masažu nuo 2 mėnesių, tai darome iki šiol. Net po sunkios dienos, kai kas nors nepavyko arba susipyko su darželio draugu, parėjęs namo jis prašo - mama, paglostyk man nugarą.
Specialistai pateikia 10 kūdikių ir vaikų masažo privalumų:
10 priežasčių, kodėl kūdikių masažas yra gerai:

  1. Gerina tėvų ir kūdikio bendravimą. Švelniai atliekamas masažas stiprina neverbalinį bendravimą. Prisilietimas yra pirmoji kalba, kurią išmoksta vaikas kūdikystėje, todėl tai ugdo vaiko socialinius įgūdžius. Savo kūdikį masažuojanti mama labiau atsipalaiduoja, pamiršta rūpesčius, todėl visą dėmesį skiria kūdikiui.
  2. Kūdikiai atsipalaiduoja. Vos gimęs kūdikis patenka į visiškai naują aplinką. Gydytojų teigimu, masažas padeda apsiprasti ir priimti aplinką.
  3. Masažas mažina stresą. Mediciniais tyrimais įrodyta, kad masažas mažina kortizolio (streso hormono) kiekį, todėl vaikas atsipalaiduoja ir ilsisi. 30 minučių trukmės masažas gali gerokai sumažinti širdies dažnį, streso hormono kortizolio bei insulino kiekius organizme. Visa tai mažina stresą. O tai yra būtina net kūdikio gyvenime, tai pagerina kūdikio psichologinę būklę ir gyvybingumą. Mamos atliekamas masažas - greičiausia ir geriausia pagalba kūdikiui.
  4. Kūdikis ramiau ir ilgiau miega. Reguliarus ir tinkamas kūdikių masažas subalansuoja dienos ir miego rėžimą. Specialistai teigia, kad masažo metu atsipalaidavęs ir streso nepatiriantis kūdikis lengviau užmiega, jo miegas yra kokybiškas, o prabudęs yra geriau pailsėjęs ir mažiau irzlus.
  5. Stiprina imuninę sistemą. Medicininiais tyrimais yra įrodyta, kad masažas skatina leukocitų (baltųjų kraujo kūnelių), atsakingų už žmogaus atsparumą, gamybą. Baltieji kraujo kūneliai padeda vaiko organizmui apsiginti nuo virusų ir apsaugo nuo bakterijų poveikio.
  6. Masažas pagerina probleminės odos būklę. Naujausi medicininiai tyrimai rodo, kad kūdikiams, susiduriantiems su odos problemomis, masažas yra labai naudingas. Teigiamai veikiamas visas organizmas, pagerina bendrą sveikatą, o kartu ir odos būklę. Masažo metu naudojamos natūralios priemonės ramina ir maitina kūdikio odą.
  7. Masažas tvirtina kūną. Reguliariai masažuojami kūdikiai ir vaikai savo vystymusi pralenkia bendraamžius, kurie nėra masažuojami. Vaikas greičiau pasiekia ūgį ir svorį, tampa tvirtesnis ir sveikesnis. Masažas yra viena iš svarbiausių pagalbinių priemonių vaiko skeleto formavimosi procese.
  8. Gerina kraujotaką. Masažo metu pagerėjusi kraujotaka organizmas aprūpinamas deguonimi. Mažiems vaikams tai yra ypač svarbu. Turintiems kraujotakos sutrikimų vaikams, masažas padeda tai sušvelninti ar visai panaikinti.
  9. Gerina limfinės sistemos veiklą. Gera limfinės sistemos veikla yra labai svarbi kūdikio sveikatai ir vystymuisi. Masažo metu stimuliuojami raumenys, iš jų greičiau pasišalina pieno rūgštis, o limfa efektyviau pašalina kitas medžiagų apykaitos atliekas iš organizmo.
  10. Mažina skausmą. Kūdikių masažas padeda sumažinti pilvelio pūtimo, virškinimo sutrikimo, dujų kaupimosi sukeltus skausmus.


Savaime aišku, masažui geriausia naudoti natūralius aliejus (kūdikiams labiausiai tinka saldžiųjų migdolų aliejus, nes jis mažiausiai alergizuoja). Nuo 3 mėnesių amžiaus - aliejų jau galima praturtinti eteriniais aliejais.
Ir turbūt nereikia pasakoti, kad vaikui geriausia, kai tai daro mama. Nes juk jos rankos yra pačios švelniausios! Belieka klausimas - kaip tai daryti?
O atsakymą siūlome surasti štai čia: kūdikių masažo ir mankštos mokymai.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

Naujos Paskyros Sukūrimas

close Prekių Krepšelis