VEIDO PRIEŽIŪRA ŠALTYMEČIU

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Veido Priežiūra Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 330

Kai už lango vis dažniau temperatūra nukrinta artyn nulio, o rytais reikia gramdyti automobilio stiklą - viena yra aišku - atėjo žiema. Iš spintos ...


Kai už lango vis dažniau temperatūra nukrinta artyn nulio, o rytais reikia gramdyti automobilio stiklą - viena yra aišku - atėjo žiema. Iš spintos išsitraukiame pirštines, kepures ir gražuolius šalikus. Deja, mūsų veido oda kenčia. Šaltas vėjas, temperatūrų skirtumai vargina veido odą.
Tačiau su tuo susidoroti galima žinant kelias gudrybes.
Švelniai veido odai
  • Tepti maitinamuoju kremu. Labai svarbu kremą pasirinkti pagal savo odos tipą. Idealiausia - susikurti sau pritaikytą arba tokį užsisakyti pas specialistą. Toks kremas labiausiai tausos jūsų veido odą. Drėkinantis veido kremas tokiu metu netiks, nes juo pasitepus gresia odos nušalimas. Drėkinamajame kremo sudėtyje yra daug vandens, kuris šaltame ore pradeda ledėti ir pažeidžia odos ląsteles. Geriausiai yra rinktis tokį, kuriame yra vitamino C, haliurono ir AHA rūgščių. Vitaminas C saugos nuo žalingo aplinkos poveikio, AHA rūgštys pašalina negyvas odos ląsteles, o haliurono rūgštis palaiko drėgmę.
  • Gerti pakankamai skysčių. Šaltuoju metų laiku nesinori gerti. Jeigu atkreipsite dėmesį tikrai pastebėsite, kad skysčių suvartojate mažiau. O bet tačiau - jų reikėtų vartoti kaip įprastai - apie 2 litrus per dieną. Rudenį ir žiemą skysčių atsargas galima lipdyti ne tik vandeniu, bet ir skania žolelių arbata. Kai organizmui netrūksta skysčių oda yra drėkinama iš vidaus. O kai netrūksta drėgmės nebaisus ir šaltas oras.
  • Tinkamai maitintis. Anokia čia naujiena, kad mūsų veidas yra to, ką mes valgome išraiška. Šaltu metu ypač svarbu yra pasirūpinti, kad maisto racione būtų pakankamai vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kaip visada - kuo daugiau vaisių ir daržovių, nepamiršti produktų, kuriuose gausu polinesočiųjų riebalų (alyvuogių aliejus, avokadai, riešutai ir t.t.). Šiuose produktuose gausu omega-3 rūgščių ir vitamino E. O tai kaip žinia saugo nuo šalčio ir žvarbaus vėjo, drėkina ir lėtina senėjimo procesus.
  • Sportuoti. Kodėl? Ne, tikrai ne todėl, kad žiemą organizmas labiau kaupia riebalus. Tiesiog sportuojant pagreitėja medžiagų apykaita ir oda geriau aprūpinama reikalingomis medžiagomis ir greičiau šalinami toksinai. O plius tai sveika ne tik odai, bet ir visam organizmui.
  • Nesiprausti karštu vandeniu. Nei vienu metų laiku tai nėra rekomenduojama. Bet žiemą - ypač. Veidą prauskitės vėsiu vandeniu, valykite aliejumi ar hidrolatu. Karštas vanduo sausina ir dirgina veido odą.
Štai ir viskas. Visos gudrybės kaip išlaikyti veido odą gražią šaltu metų laiku.
Rūta

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas