VASAROS ETERINIŲ ALIEJŲ VAISTINĖLĖ

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Aromaterapija Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 400

Vasara kelionių metas. Kaip tyčia, kelionėse nutinka visokių situacijų - tai saulėje persikaitini, tai suvalgai kažką ne tą, tai išeini į žygį pervertinęs savo ...

Vasara kelionių metas. Kaip tyčia, kelionėse nutinka visokių situacijų - tai saulėje persikaitini, tai suvalgai kažką ne tą, tai išeini į žygį pervertinęs savo jėgas. Aš turiu pasiruošusi kelioninę eterinių aliejų vaistinėlę - maža kosmetinė su 5ml eterinių aliejų buteliukais.
Taigi, ruošiantis vasarai - 7 pagrindiniai eteriniai aliejai ir problemų sąrašas, kurias jie sprendžia:
1. Spindulinis eukaliptas (Eucalyptus radiata)
Peršalimas, šaltkrėtis, temperatūra, perkaitimas, šilumos smūgis, saulės smūgis, infekcijos, pervargę raumenys, kraujotakos gerinimui.
2. Frankincensas (Boswellia carterii)
Gerina kraujotaką, mėlynės, nubrozdinimai, opos, po saulės vonių, padidėjęs nervingumas, nervinis išsekimas, stresas, nemiga, raumenų skausmas.
3. Greipfrutas (Citrus paradisi)
Pykinimas, pykinimas dėl keliavimo automobiliu, jūrligė, vidurių užkietėjimas, nevirškinimas.
4. Citrina (Citrus limon)
Dezinfekcija, gerina kraujotaką, po fizinio išsekimo, gaivinantis, perkaitimas, nevirškinimas, liūdesys.
5. Tikroji levanda (lavandula angustifolia)
Vabzdžių įkandimai, pūslės, nubrozdinimai, guzai, sumušimai, mėlynės, peršalimas, išsausėjusi oda, fizinis pervargimas, šilumos smūgis, saulės smūgis, temperatūra, šienligė, galvos skausmas,išbėrimas, nudegimų žaisdos.
6. Pipirmėtė (Mentha piperita)
Peršalimas, vidurių užkietėjimas, fizinis pervargimas, šilumos smūgis, pakilusi temperatūra, galvos skausmas, saulės smūgis, apsunkęs virškinimas, nudegimas saulėje, kraujotakos gerinimui, dantų skausmas, pykinimas, pykinimas dėl keliavimo automobiliu, jūrligė.
7. Arbatmedžio - pražangialapių mirtenių (Melaleuca alternifolia)
Vabdzių įkandimai, pūslės, peršalimas, dezinfekcijai, dantų skausmas, žaizdos, infekcijos, bėrimas.

Aš siūlyčiau į vaistinėlę įsidėti lapelį su atspausdintu šiuo sąrašu. Tuomet, esant reikalui, pasinaudoti galėsite ne tik jūs, bet ir artimieji.
Atostogų metu tiesiai ant odos nenaudokite fototoksiškų eterinių aliejų (apie juos rašiau čia). Drąsiai ant žaizdų, nudegimų (nebūtinai saulėje) tiesiai galima pilti tikrųjų levandų eterinį aliejų - mažina skausmą ir greitina gijimą.

Smagių atostogų!
Rūta

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas