SALDUSIS APELSINAS - NUO GALVOS IKI KOJŲ

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Aromaterapija Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 348

Apelsinas yra vienas iš pačių populiariausių vaisių nuo tada kai portugalų importuotojai pirmą kartą juos atvežė iš Azijos į Europą 1520 metais. Kristupas ...

Apelsinas yra vienas iš pačių populiariausių vaisių nuo tada kai portugalų importuotojai pirmą kartą juos atvežė iš Azijos į Europą 1520 metais. Kristupas Kolumbas juos taip mėgo, kad vežėsi dėžes pilnas apelsinų į savo ekspedicijas atrandant Naująjį Pasaulį.
Bet ar žinojote, kad šis kvapas gali būti kasdieniu?
Saldžiojo apelsino eterinis aliejus yra vienas iš mano mėgstamiausių ir populiariausių eterinių aliejų. Aš jį dažniausiai turiu po ranka - tada, kai jaučiu, kad mano nuotaika bjursta užtenka jį pagarinti ir tai iš karto pasikeičia. Jame tarsi užtaisyta saulės energija, kurios mums taip trūksta gyvenant šiaurėje. Čia galima su manim pasiginčyti dėl šiaurės, bet tikrai, šilumos Lietuvoje yra mažai, kas tie 3-4 mėnesiai?
Saldaus apelsino eterinis aliejus yra vienas iš dažniausiai mano naudojamų aromatinėse sinergijose.
Kodėl jis toks išskirtinis? Kai pagalvojate apie apelsiną prieš akis tikriausiai iškyla sultingas, skanus, mėsingas jo minkstimas, kuris yra saldžiai rūgštus. Tačiau apelsinų eterinis aliejus yra išgaunamas mechaniniu būdu iš jo žievelės. Būtent jo žievelėje yra tas kvapas, kuris yra saldus, primenantis saulę ir užburiantis.
Aromaterapijoje šis aliejus naudojamas gana dažnai ne tik dėl savo malonaus ir pažįstamo kvapo. Jis yra toks universalus, kad jį tikrai galima naudoti nuo galvos iki kojų.
Receptai kūnui čia
Receptai veido priežiūrai čia
Receptai sielai čia

Rūta

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas