PLAUKAI - MOTERS VIZITINĖ KORTELĖ

person Autorius: ŽALIBURTAI.LT list Paskelbta: Plaukų Priežiūra Data: comment Komentaras: 0 favorite Paspaudimai: 365

Na, beveik vizitinė kortelė. Šiek tiek paatvirausiu apie plaukų priežiūrą :)
Iš prigimties mano plaukai nėra patys...

Na, beveik vizitinė kortelė. Šiek tiek paatvirausiu apie plaukų priežiūrą :)
Iš prigimties mano plaukai nėra patys stipriausi - taip jau yra kai esi šiaurės šalies gyventoja, su plona oda, iš prigimties šviesiai plaukais, kurie su amžiumi tampa "lietuviškais pilkaisiais". Ta spalva "lietuviška pilkoji" lyg ir pelės kailio, bet tokia blanki. Trumpai tariant - nei šiokia, nei tokia. Todėl plaukus aš marginu. Jei tiksliau, tai tuo užsiima mano kirpėja, bet vis tiek pagal mano norus. Buvau visokia - ir "ryža", ir juoda, ir šokoladinė, ir blondinė, tada vėl šokoladinė. Ir šiemet su lyg naujais metais vėl grįžau prie blond spalvos.
Graži spalva, bet kaip ir nieko nėra idealaus šiame pasaulyje, taip nėra ir spalvos. Blonduoti plaukai turi kelis labai didelius minusus:
1) jie labai greitai praranda savo pilką atspalvį ir nugeltonija
2) plaukai labai išsausėja, o nuo to lūžinėja galai.
Nieko gero nežadanti perspektyva. Ir dar reikia įvertinti tai, kad su amžiumi plaukai natūraliai praranda drėgmę. Tiesiog moteriški hormonai taip veikia. Kuo jų daugiau - tuo plaukai gražesni. Tikriausiai pastebėjote, kad gražiausi plaukai būna pas "nėštukes", taip taip - hormonai. Jeigu pačiupinėtumėte vyresnio amžiaus moters plaukus (galite tai išbandyti su savo mama) - jų plaukai dar kietesni ir šiurkštesni.
Dar didesnis paradoksas yra tai, kad kuo dažniau plaukus plauname, tuo labiau jie praranda drėgmę. Atrodo nenormalus faktas, ar ne? Bet taip yra dėl keleto priežasčių. Pirmiausiai - plaunant galvą su šampūnais, kuriuose yra agresyvių surfaktantų (mandras žodis, kuris reiškia ploviklį), šie sausina plauką ir nuplauna natūralią organizmo apsaugą nuo plaukų. Antra - vanduo turi tokią keistą savybę prie savęs traukti vandenį.
Taigi, kas plaukams kenkia?
- dažymas. čia jau kaip ir kurmiui aišku
- amžius
- per dažnas plovimas
- naudojami agresyvūs šampūnai
Bet nėra taip viskas blogai. Nepaisant to, kad mano plaukai šviesinti, jie labai greitai auga. Čia jau man neduos sumeluoti mano kirpėja. Per mėnesį auga 2,5-3cm. Tai kokia gi paslaptis?
  1. Plaukus plauti retai. Aš plaunu 3 kartus per mėnesį. Jeigu taip nutinka, kad netolygiais intervalais, vis tiek bendroje sumoje trys kartai. Plauti tik su natūraliu šampūnu. Idealu, jeigu kas kartą galėtumėte pasigaminti kiaušinio trynio-medaus šampūną. Toks tikrai labai tausoja ir plaukus ir galvos odą. Bet tinka ir visi ekologiški, kuriuose nėra SLS ir SLES.
  2. Plaukus šukuoti. Kasdien. Tai turi tapti įpročiu. Galite tai daryti ryte, galite vakare, kaip jums patogiau. Bet šukuoti reikia masažuojančiu šepečiu ir į visas kryptis. Jeigu klausiat kiek, tai kažkada skaičiavau, kad vienas šukavimas ne mažiau kaip 100 perbraukimų. Prie viso to, dar porą kartų per savaitę darau galvos masažą. Jeigu neturiu kas pamasažuoja, tiesiog tai darau pati.
  3. Eteriniai aliejai - o kaip be jų?! Rozmarinai ir ylang ylang - mano mėgstamiausi, bet dažnai keičiu kitais. Tinka - arbatmedis, čiobrelis, citrusai (ypač citrinos), kiparisai, eukaliptai ir levandos. Naudoju kaukėse, masažuodama galvą. Galite sulašinti į pirktinius produktus. Ypač jeigu jie silpno kvapo arba bekvapiai. Galite pasirinkti aromaterapinį šampūną - pvz mano gaminamame šampūne eterinių aliejų yra 10%. Maksimali leistina dozė. Bet tam, kad veiktų, o ne būtų tik pėdsakai.
  4. Plaukų kaukės - žiemos metu naudoju aliejines. Naudoju prieš kiekvieną plovimą (čia tuo atveju, kai plauname ne kasdien). Vasaros metu, kai yra vaisių ir daržovių - gaminuosi šviežias, praturtinu jas baziniais aliejais ir eteriniais.
  5. Mityba - jeigu plaukų galus galima pamaitinti kaukėmis ir kondicionieriais, į kuriuos galima pridėti ir keratinų, ir keramidų, ir vitaminų ir dar visko, tai šaknis reikia maitinti iš vidaus. Būtina maitintis taip, kad gautumėte pakankamai B grupės vitaminų, cinko, omega rūgščių. Nenorit valgyti gryno maisto? - tinka ir kosmonautiškos kapsulės. Ypač cinkas, nes norint jo gauti su maistu, reikės labai daug suvalgyti kiaušinių, migdolų ir kitų produktų, kuriuose jo yra.
Gerai, pasakysit, ok, paklausysiu, ale kaip įveikti tą diskomfortą, kai plaukai susiriebaluoja per dieną ar dvi, o tu čia rekomenduoji galvą plauti kas 10 dienų? Ir dar vasarą! Visai nupušo motera!
Pirmiausia - riebaluojasi galvos oda, o ne plaukai. Jeigu gerai paanalizuosite - suprasite, kad šaknys yra riebios, o galai sausi. Jeigu dar labiau plauti - šaknis išplaus, bet galai dar labiau nusausės.
Antra - mus valdo įpročiai. Kai įpranti, tai ir riebaluojasi mažiau (patikėkit, poros mėnesių yra per akis, kad įprasti galvos neplauti kasdien), ir neerzina.
Trečia - naudokit sausą šampūną. Aš jį gaminuosi sau ir klientėms iš įvairių miltelių, bet jis yra natūralus, visiškai nekenkia galvos odai, veikia panašiai kaip pudra vaiko užpakaliukui. O naudojamas labai greitai - per 5 minutes ir galva išplauta.
Tai va tokios paprastos tos paslaptys.
Linkiu gražios vasaros, sveikų plaukų ir tikiuosi rudenį pasitikti su kasomis :)
Rūta


Picture

Toje Pačioje Kategorijoje

Susijusios Žymos

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
close Prekių Krepšelis

Naujos Paskyros Sukūrimas